nybanner

Atletismo: Semenya gaña o ouro de 5000 m nos Campionatos de Sudáfrica

Ola, ven a consultar os nosos produtos!

GERMISTON, Sudáfrica (Reuters) - Caster Semenya gañou o xoves os 5.000 metros no Campionato de Atletismo de Sudáfrica, unha posible nova distancia mentres espera unha decisión do Tribunal de Arbitraje Deportivo (TAS) en apelación.As regras están tentando limitar os seus niveis de testosterona.
Semenya parecía ter o control total cando gañou en 16:05.97 o día inaugural, que foi unha proba importante para a participación de Sudáfrica no Campionato do Mundo de Doha en setembro.
Semenya logrou un raro final na carreira de longa distancia despois de alcanzar previamente a final dos 1500 metros do venres cun tempo de 4:30.65, moi por debaixo da súa marca persoal.
Aínda que case non suou, o seu tempo de 1500 m foi 9 segundos máis rápido que o seguinte máis rápido na cualificación.
A súa proba principal, os 800 metros, terá lugar o venres pola mañá e a final o sábado pola noite.
Semenya está agardando o resultado da súa apelación ao CAS para que deixe de impoñer novas regras da Federación Internacional de Atletismo (IAAF) que lle esixen tomar medicamentos para limitar os seus niveis naturais de testosterona.
A IAAF quere que as atletas femininas con diferenzas de desenvolvemento reduzan os seus niveis de testosterona no sangue por debaixo da concentración prescrita seis meses antes da competición para evitar calquera vantaxe inxusta.
Pero isto está limitado a competicións entre 400m e millas polo que non inclúe 5000m para que Semenya poida competir libremente.
O seu tempo o xoves estaba a 45 segundos do seu mellor 2019, pero Semenya parecía estar retrasando o seu habitual sprint de 200 metros.
Mentres tanto, o campión olímpico de 400 metros e marca mundial Weide van Niekerk retirouse do quecemento do xoves, citando unha pendente esvaradía cando intentaba volver á competición de alto nivel despois de 18 meses.
"Triste anunciar que me retiro do Campionato Sudafricano Senior de Atletismo", escribiu van Niekerk en Twitter.
“Con moitas ganas de volver xogar na casa despois dunha boa preparación, pero o tempo non acompañou así que non queriamos arriscar.
Van Niekerk perdeuse toda a tempada 2018 cunha lesión no xeonllo durante un partido de fútbol benéfico en outubro de 2017.

Hora de publicación: 20-Xun-2023